Wanneer je als instructeur spinningles gaat geven is het belangrijk dat je let op het de RPM spinning muziek. RPM betekend het aantal omwentelingen je maakt op een bepaalde muziek.

spinningfiets muziek

Zo zal dit bij een snel nummer meer zijn dan bij een traag nummer

Tijdens het spinnen pas je dan de weerstand aan om RPM spinning muziek zo goed mogelijk te gebruikten. Wanneer je een duidelijk langzame beat hoort zal de weerstand zwaarder gezet worden en zal je een berg gaan beklimmen bijvoorbeeld.

RPM spinning muziekWordt een nummer gedraaid met een snel ritme ga je de weerstand lager zetten en meer richting de sprint spinnen. Zo kan je een mooie les maken van bijvoorbeeld een uur waar veel interval training in zit.

Dit zorgt er dan voor dat de hartslag van de spinners op en neer zal gaan waardoor de conditie verbetert en er een goede verbranding plaatsvind. Het is geen verrassing dat muziek zo belangijk is bij een workout. Onze goeie vrienden van Muziekblog Feel-Music schreven er zelfs een hele blogpost over!

RPM spinning muziek is dus een manier om je les in te delen

Let daarbij dus bij het samenstellen van de cd vooral op het verschil in ritme van nummers. Vaak kan je op internet ook vinden wat het ritme is van een nummer. Je typt dan in RPM muziek spinnig met daarbij het nummer dat je wilt gebruiken.