Voorbeelden van spinning oefeningen

De fiets is op verschillende manieren in te stellen. Een van de oefeningen die je kunt doen is het steeds zwaarder zetten van je fiets. Door aan de draaiknop te draaien wordt het steeds zwaarder om het vliegwiel rond te trappen. Deze tips natuurlijk vooral goed voor mensen die met een YouTube-video een home work-out doen, maar veel van deze oefeningen komen ook in professionele lessen voor, natuurlijk!

Een andere oefening is het staand fietsen op een spinningbike. Hiervoor dien je voldoende weerstand op je vliegwiel te hebben, zodat je niet gaat hobbelen op de fiets.

Spinning oefeningen

Tevens zijn er oefeningen op de maat van de muziek, bijvoorbeeld staan en zitten

Spinning oefeningen fotoHoe beter jij het vliegwiel en de trap bewegingen onder controle hebt hoe beter de spinning oefeningen je af zullen gaan!

Samen met een groep kun je afspreken dat je zogenaamd een stuk gaat racen tegen elkaar.

Je probeert de trappers zo snel mogelijk rond te trappen. Bij de eindstreep is er natuurlijk geen echte winnaar. Maar heb je wel veel gefietst. Andere leuke spinning oefeningen kun je doen tijdens de cooling down.

Bijvoorbeeld achteruit fietsen. Het rekken en strekken van je been. Door een been op het stuur te leggen. Of gaan staan in de trappers. 1 been gebogen voor en de andere gestrekt achter.

Veel succes!